Velkommen Menu Værelser Seværdigheder Galleri Kontakt

Seværdigheder

Fiskeriets Hus

Få et kig ind i fiskeriets historie i den store fiskeriudstilling på Bagenkop Havn i den gamle smedje.

Se mere om Fiskeriets Hus - klik her

Ildsjæle Fodsporet i Bagenkop

Brug de opsatte QR koder og find vej gennem byen og dens historie. Sporet er på ca 3 km og fører dig fra havnen og ud til naturområdet Fredsbjerg.

Se mere om Ildsjæle Fodsporet - klik her

Langelandsfortet

Langelandsfortet var et militæranlæg fra 1953 til 1993, formålet var at overvåge trafikken i Langelandsbælt, og i tilfælde af krig at hindre fjendtlige skibe i at passere. Fortet havde 4 kanonstillinger med ammunitionsbunkere og var fuldt bemandet. Anlægget ligger skjult i det smukke landskab og er nu museum, hvor man har mulighed for at gå ned i de forskellige bunkere og kommandocentralen og se hvordan livet formede sig i et tophemmeligt militæranlæg. I det tidligere våbenmagasin kan man se en spændende udstilling om "den kolde krig".

Se mere om Langelandsfortet - klik her

Dovns klint

Dovns Klint er et yndet udflugtsmål, stranden består af rullesten og egner sig ikke til at bade fra, men er meget populær blandt lystfiskere. Fra Dovns Klint, der er Langelands sydligste punkt, kan man spadsere langs med stranden til Gulstav klint.

Keldsnor

Det smukke Keldsnor Fyr leder skibstrafikken fra Østersøen ind i Langelandsbælt. Det 34 meter høje fyr er opført i 1905.

Stranden ved Keldsnor er et yndet mål for lystfiskere.

Se mere om Keldsnor - klik her

Bukkemose strand

Det meste af syd Langelands østkyst er stenstrand, der er velegnet til lystfiskeri, men strækningen ved Bukkemose har den fineste sandstrand, der er velegnet til badning. Stranden er ikke særlig kendt, så man har masser af plads at boltre sig på.

Ristinge havn

Ristinge Havn er en lille hyggelig jollehavn, der oprindelig var hjemsted for bundgarnsfiskere og rusefiskere. Mod en mindre betaling kan man benytte havnens slæbested. For den morgenfriske er det muligt at købe lidt af dagens fangst af fiskerne. I løbet af sommeren fanges der et relativt varieret udvalg af "alt godt fra havet", som fjordrejer, ål, multer, havørreder og fladfisk.

Langelands golfbane

Langelands Golfbane er designet så den passer perfekt ind i det Langelandske landskab, med udsigt over Langelandsbælt og med flere naturlige søer. Golfbanen er en 18 hullers par 71 bane. Derudover består anlægget af en 6 hullers par 3 bane, drivingrange, puttinggreen og en stor indspils-green. Par 3 banen er "Pay & Play" bane, som ikke kræver medlemskab af golfklub.

Se mere om Langelands golfbane - klik her

Bagenkop Havn

Der er masser af liv på og omkring havnen i Bagenkop. Fiskerne losser deres fangst i fiskerihavnen og her forarbejdes fisken også. Jollehavnen har slæbested og bedding, og lystbådehavnen er godt besøgt. På havnen findes restaurant, grillbar og iskiosk. Legepladsen og de tre nye petanque baner kan frit benyttes af havnens besøgende.

Se mere om Bagenkop Havn - klik her

Ristinge strand

Ristinge Strand kaldes ubeskedent for en af nord Europas bedste badestrande. Standen har fint hvidt sand og er næsten 10 kilometer lang. Man kan blandt andet komme til stranden fra Hesselbjerg, hvor der også findes is kiosk, toiletter og badebro. De fleste steder er vanddybden lav med sandbund, hvilket har gjort stranden populær hos børnefamilier.

Se mere om Ristinge strand - klik her

Vildhestene ved Klise Nor

For besøgende ved Klise Nor, der ligge lidt nord for Bagenkop på Sydlangeland - er synet af en flok vilde ponyer en spændende oplevelse, som både børn og voksne kan glæde sig over. Det er et naturbevaringsprojekt mellem Skov- og Naturstyrelsen og Sydlangelands kommune, der foruden at være til glæde for øens beboere og turister, også går ud på at afgræsse en strandeng på Klise Nor, hvor de vilde Exmoor ponyer er sat ud.

Se mere om vildhestene - klik her
Bagenkop Kro 2018